Stoppenkast vervangen Utrecht

Waarom een stoppenkast vervangen nodig kan zijn in Utrecht

Een stoppenkast vervangen, is dat echt iets wat nodig kan zijn? Een stoppenkast zit meestal verborgen achter een deurtje in een gang of een hal van uw huis. We lopen er elke dag argeloos aan voorbij, maar een stoppenkast is het kloppende hart van uw huishouden. Zonder stoppenkast loopt er geen elektriciteit door ons huis, en dat is tegenwoordig nagenoeg ondenkbaar. Het regelmatig laten inspecteren van de stoppenkast is dus zeer aan te bevelen, en tijdens zo’n inspectie kan blijken
dat uw stoppenkast mankementen vertoont of anderszins aan vervanging toe is. Hieronder leest u waarom het nodig kan zijn stoppenkast te vervangen, en wie u daarvoor kunt bellen.

Electrical socket boxes inside a wooden beams frame house with basic electrical wiring

Waarom is het noodzakelijk uw stoppenkast te vervangen?

Ook elektrische bedrading en een stoppenkast kan door de loop der jaren verouderd raken. Door bijvoorbeeld vocht of knagend ongedierte kan bedrading beschadigd raken wat kan leiden tot kortsluiting en zelfs brand. U kunt ervan uitgaan dat u voor uw veiligheid elke 30 jaar de complete stoppenkast moet laten vervangen. Vanwege het risico dat een verkeerd aangelegde stoppenkast eveneens kan leiden tot gevaarlijke situaties, is dit een klus die u daarom beter kunt uitbesteden aan een professionele elektricien.

Uw stoppenkast vervangen in Utrecht, is dat nodig?

De meeste huizen werden opgeleverd met een 1-fase aansluiting en een stoppenkast met 4 groepen achter een aardlekschakelaar. Maar aangezien huishoudens steeds meer elektrische apparaten gebruiken, en extra elementen introduceren als zonnepanelen of een laadpaal voor een elektrische auto is en 1-fase aansluiting niet meer voldoende. Nieuwe huizen worden daarom steeds vaker opgeleverd met een 3-fase aansluiting die genoeg capaciteit heeft om bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak te kunnen plaatsen en een stoppenkast waar genoeg ruimte is om extra groepen aan te sluiten.

stoppenkast vervangen Utrecht
stoppenkast vervangen Utrecht

Heeft u een nieuwe stoppenkast nodig?

Wanneer u een 1-fase aansluiting heeft met 4 groepen achter een aardlekschakelaar, moet er een nieuwe aardlekschakelaar in uw stoppenkast worden geïnstalleerd om een extra groep te kunnen plaatsen. Als uw stoppenkast hier te klein voor is, dan kan het nodig zijn om uw stoppenkast te vervangen.

Contactgegevens

Stoppenkast vervangen Utrecht? U kunt Stroom-storing.nl bereiken via het telefoonnummer 0800-0100 of via het e-mailadres info@stroom-storing.nl. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leiden, aan de Rooseveltstraat 55. Als u een stroomstoring heeft en snel hulp nodig heeft, dan kunt u altijd het beste bellen. Dat werkt het snelste!

Schroom niet om contact op te nemen. 
Wij hebben namelijk ervaren elektriciens in dienst die 24 uur per dag voor u klaar staan, en zijn bereikbaar op het . U kunt ten allen tijden vrijblijvend een offerte opvragen voor elektriciteit gerelateerde klussen

Stroom - storing
Contact

Wij werken in de regio’s Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden en Rotterdam.

Voor zowel het aanvragen van informatie, een vrijblijvende offerte of het melden van elektrastoring kunt u hetzelfde nummer gebruiken. Bij spoed alle dagen van jaar, dag en nacht: 0800-0100