Oude groepenkast vervangen Utrecht

Wanneer is een oude groepenkast vervangen in Utrecht noodzakelijk?

Het vervangen van uw oude groepenkast kan noodzakelijk zijn. Ondanks dat een groepenkast het belangrijkste onderdeel is van het elektrische systeem in een huis, is het meestal iets wat achterin een kastje of in een gangkast zit weggewerkt. Daardoor kunt u makkelijk vergeten dat ook een groepenkast zo nu en dan inspectie nodig heeft en met enige regelmaat vervangen moet worden. Het vervangen van uw oude groepenkast kunt u beter niet zelf doen, maar overlaten aan een professionele elektricien. In dit artikel leggen we uit waarom het noodzakelijk kan zijn uw oude groepenkast te vervangen, en wie dit voor u kan doen.

Electrical socket boxes inside a wooden beams frame house with basic electrical wiring

Waarom is het noodzakelijk uw oude groepenkast te vervangen?

Het valt aan te bevelen om met enige regelmaat alle elektrische leidingen en uw groepenkast te laten nakijken door een elektricien. Een stelregel is dat een oude groepenkast na 30 jaar aan vervanging toe is. Maar door de jaren heen kan de bedrading of kunnen onderdelen van de groepenkast verouderd raken waardoor er al eerder mankementen ontstaan. Dit soort mankementen kunnen een hoop problemen opleveren, van stroomstoringen tot kortsluiting en door kortsluiting kan zelfs brand ontstaan. Reden te meer om uw groepenkast niet te vergeten, maar regelmatig te laten controleren door een expert.

Oude groepenkast vervangen in Utrecht, wanneer is het noodzakelijk?

Groepenkasten werden meestal geïnstalleerd met 4 groepen achter een aardlekschakelaar. U kunt ervan uitgaan dat met de almaar toenemende hoeveelheid elektrische apparaten waarmee we ons omringen, de 3 tot 4 standaard groepen in een groepenkast niet voldoende meer zijn, waardoor het laten bijplaatsen van een nieuwe groep noodzakelijk kan worden. Er kunnen maximaal 4 groepen achter een standaard aardlekschakelaar worden geplaatst.

oude groepenkast vervangen Utrecht
oude groepenkast vervangen Utrecht

Moet u de oude groepenkast perse vervangen?

Als uw groepenkast nog genoeg capaciteit heeft om een extra groep bij te plaatsen, en de groepenkast verder nog in orde is hoeft u niet de hele groepenkast te vervangen. Maar als u al een aardlekschakelaar heeft met 4 groepen, moet er een nieuwe aardlekschakelaar worden geïnstalleerd waar een extra groep achter kan worden geplaatst. Als uw groepenkast te klein is om deze extra groep te plaatsen, is het misschien noodzakelijk om uw hele oude groepenkast te vervangen.

Contactgegevens

Oude groepenkast vervangen Utrecht? U kunt Stroom-storing.nl bereiken via het telefoonnummer 0800-0100 of via het e-mailadres info@stroom-storing.nl. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leiden, aan de Rooseveltstraat 55. Als u een stroomstoring heeft en snel hulp nodig heeft, dan kunt u altijd het beste bellen. Dat werkt het snelste!

Schroom niet om contact op te nemen. 
Wij hebben namelijk ervaren elektriciens in dienst die 24 uur per dag voor u klaar staan, en zijn bereikbaar op het . U kunt ten allen tijden vrijblijvend een offerte opvragen voor elektriciteit gerelateerde klussen

Stroom - storing
Contact

Wij werken in de regio’s Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden en Rotterdam.

Voor zowel het aanvragen van informatie, een vrijblijvende offerte of het melden van elektrastoring kunt u hetzelfde nummer gebruiken. Bij spoed alle dagen van jaar, dag en nacht: 0800-0100