Meterkast vervangen kosten Utrecht

Meterkast vervangen: wat zijn de kosten daarvoor in Utrecht?

Volgens experts is het verstandig om elke 30 jaar de meterkast te vervangen. Een meterkast is het kloppende hart van een huishouden, en voorziet het hele huis van stroom. Omdat een meterkast zo’n essentiële functie vervult is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle elektra en onderdelen in optimale staat verkeren. Want ook elektra kan verouderd raken en bijvoorbeeld gaan corroderen, waardoor een stroomstoring of kortsluiting kan ontstaan. Als het tijd is om de meterkast te vervangen, wilt u natuurlijk weten wie dat voor u kan doen en wat het gaat kosten.

Electrical socket boxes inside a wooden beams frame house with basic electrical wiring

Meterkast vervangen in Utrecht, wie kan dat vakkundig doen?

Wanneer het tijd is om de meterkast te vervangen is het raadzaam deze klus uit te besteden aan een vakman. Werken met elektriciteit luistert nauw, en u wilt geen gevaarlijke situaties creëren door het zelf verkeerd aan te sluiten. Het beste kunt u een elektricien of een elektrisch installatiebedrijf inschakelen voor het vervangen van een meterkast. U kunt voordat u de opdracht uitzet het beste eerst enkele offertes aanvragen om de prijzen van de verschillende aanbieders te vergelijken.

Wanneer kan het noodzakelijk zijn een meterkast te vervangen?

Volgens experts kunt u het beste elke 30 jaar uw groepenkast laten vervangen. Daarmee voorkomt u dat kleine beschadigingen door vocht gaan corroderen of op een andere manier kortsluiting kunnen veroorzaken. Ook kan de indeling van uw groepenkast niet meer toereikend zijn voor de hoeveelheid elektrische apparaten die u in huis wilt aansluiten. In het verleden werden huizen uitgerust met een 1-fase aansluiting en een meterkast met maximaal 4 groepen. Maar in een tijdperk van elektrische auto’s en zonnepanelen is dat niet meer voldoende en moeten er groepen worden bijgeplaatst. Als dat niet mogelijk is, dan kan het noodzakelijk zijn om de meterkast te vervangen.

meterkast vervangen kosten Utrecht
meterkast vervangen kosten Utrecht

Wat zijn de kosten om een meterkast te vervangen in Utrecht?

Het is lastig aan te geven wat het laten vervangen van een meterkast door een elektricien precies gaat kosten. Dat varieert van elektricien tot elektricien, en hangt ook af van wat u precies in de plaats van uw oude meterkast wilt laten installeren. U kunt er gemiddeld gezien van uit gaan dat het installeren van een nieuwe meterkast minimaal 500 euro gaat kosten, en dat de prijs kan oplopen tot 1000 euro of meer.

Contactgegevens

Meterkast vervangen kosten Utrecht? U kunt Stroom-storing.nl bereiken via het telefoonnummer 0800-0100 of via het e-mailadres info@stroom-storing.nl. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leiden, aan de Rooseveltstraat 55. Als u een stroomstoring heeft en snel hulp nodig heeft, dan kunt u altijd het beste bellen. Dat werkt het snelste!

Schroom niet om contact op te nemen. 
Wij hebben namelijk ervaren elektriciens in dienst die 24 uur per dag voor u klaar staan, en zijn bereikbaar op het . U kunt ten allen tijden vrijblijvend een offerte opvragen voor elektriciteit gerelateerde klussen

Stroom - storing
Contact

Wij werken in de regio’s Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden en Rotterdam.

Voor zowel het aanvragen van informatie, een vrijblijvende offerte of het melden van elektrastoring kunt u hetzelfde nummer gebruiken. Bij spoed alle dagen van jaar, dag en nacht: 0800-0100