Meterkast vernieuwen Utrecht

Meterkast vernieuwen: waarom is dat nodig?

Vraagt u zich af wat de redenen zouden kunnen zijn om uw meterkast te vernieuwen in Utrecht? Een meterkast is een onopvallend onderdeel van uw huis. Maar laat uiterlijke schijn u niet bedriegen, want de meterkast is het belangrijkste deel van het elektriciteitsnetwerk. Omdat de meterkast zo essentieel is wordt ook aanbevolen om met enige regelmaat uw meterkast te laten nalopen. Ook elektra kan verouderen en dan is het tijd om uw meterkast te vernieuwen.

Het vernieuwen van uw meterkast kunt u overigens beter niet zelf doen. Omdat een verkeerd aangesloten meterkast tot kortsluiting en zelfs brand kan leiden kunt u dit klusje beter overlaten aan een professionele elektricien.

Electrical socket boxes inside a wooden beams frame house with basic electrical wiring

Meterkast vernieuwen: conform hedendaagse veiligheidseisen.

Omdat ook uw elektriciteitsnetwerk kan verouderen of gebreken kan gaan vertonen is het raadzaam het enig regelmaat het hele systeem inclusief de meterkast na te laten kijken door een ervaren elektricien. Bovendien kunt u ervan uitgaan dat een meterkast na 30 jaar wel aan vervanging toe is. Daarmee voorkomt u dat kleine nog onzichtbare mankementen kunnen uitlopen op kortsluiting en stroomstoringen. Ook zorgt u dat uw meterkast weer helemaal voldoet aan de hedendaagse veiligheidseisen.

Meterkast vernieuwen: conform hedendaagse gebruiksstandaard.

Tot een aantal jaar geleden werden huizen opgeleverd met een 1-fase stroomaansluiting. Dat houdt in dat de stroom via 1 draad het huis binnenkomt. Dat heeft beperkingen voor het maximale vermogen van de meterkast. In een dergelijke meterkast is er meestal een aardlekschakelaar gemonteerd waarachter 3 tot 4 groepen zijn geïnstalleerd.

meterkast vernieuwen Utrecht
meterkast vernieuwen Utrecht

Heeft u wel genoeg capaciteit?

Elke groep heeft een maximum verbruik van 3500 Watt, meer apparaten kunt u niet aansluiten want dan brandt de zekering van deze groep door. Maar binnen korte tijd zijn huishoudens steeds meer elektriciteit gaan verbruiken, of kan er een extra groep nodig zijn vanwege het plaatsen van zonnepanelen. Wanneer de maximumcapaciteit van uw meterkast is bereikt, of wanneer er gewoonweg niet voldoende ruimte is om een extra groep te plaatsen kan dit ook een reden zijn om de gehele meterkast te vernieuwen.

Contactgegevens

Meterkast vernieuwen Utrecht? U kunt Stroom-storing.nl bereiken via het telefoonnummer 0800-0100 of via het e-mailadres info@stroom-storing.nl. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leiden, aan de Rooseveltstraat 55. Als u een stroomstoring heeft en snel hulp nodig heeft, dan kunt u altijd het beste bellen. Dat werkt het snelste!

Schroom niet om contact op te nemen. 
Wij hebben namelijk ervaren elektriciens in dienst die 24 uur per dag voor u klaar staan, en zijn bereikbaar op het . U kunt ten allen tijden vrijblijvend een offerte opvragen voor elektriciteit gerelateerde klussen

Stroom - storing
Contact

Wij werken in de regio’s Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden en Rotterdam.

Voor zowel het aanvragen van informatie, een vrijblijvende offerte of het melden van elektrastoring kunt u hetzelfde nummer gebruiken. Bij spoed alle dagen van jaar, dag en nacht: 0800-0100