Groepenkast vervangen kosten Utrecht

Een groepenkast vervangen, wat zijn de kosten in Utrecht?

Wanneer het noodzakelijk is om de groepenkast te vervangen, dan wilt u natuurlijk weten wat zoiets gaat kosten. Het laten vervangen van een groepenkast is doorgaans niet iets wat u zelf doet, maar uitbesteed aan een vakman. En het kan lastig zijn om in te schatten wat zo’n klus u uiteindelijk gaat kosten als u de installatie overlaat aan een elektricien of installatiebedrijf. Hieronder leggen we uit waarom het noodzakelijk kan zijn om een groepenkast te vervangen, en wat de kosten zouden kunnen zijn.

Electrical socket boxes inside a wooden beams frame house with basic electrical wiring

Wanneer kan het vervangen van een groepenkast noodzakelijk zijn?

U dient regelmatig uw elektriciteitsnetwerk en de groepenkast te laten controleren. Na verloop van tijd kan de elektra aangetast zijn door bijvoorbeeld vocht of knagend ongedierte waardoor er kortsluiting kan ontstaan. U kunt ervan uitgaan dat uw groepenkast na ongeveer 30 jaar aan vernieuwing toe is, en weer moet worden bijgesteld naar de normen en veiligheidseisen van deze tijd. Ook zal het waarschijnlijk gebeuren dat de capaciteit van uw groepenkast niet meer toereikend is. Met de hoeveelheid elektronica die we vandaag de dag in huis hebben zijn de standaard 3 of vier groepen meestal niet meer toereikend. En wanneer u zonnepanelen, een warmtepomp of een elektrische auto wilt aanschaffen, dan weet u zeker dat de oude stoppenkast aan vervanging toe is.

Wat kost het vervangen van een groepenkast in Utrecht?

Werkzaamheden die betrekking hebben op elektriciteit zoals het vervangen van een groepenkast kunt u het beste uitbesteden aan een elektricien of een installatiebedrijf. Ieder bedrijf hanteert een ander uurloon en berekent de kosten anders, en daarom kan het lastig zijn om te bepalen waar u de klus het beste kunt uitzetten.

groepenkast vervangen kosten Utrecht
groepenkast vervangen kosten Utrecht

De kosten voor het vervangen van een groepenkast.

Meestal rekenen elektriciens tussen de 40 en 60 euro per uur. Sommige bedrijven rekenen voorrijkosten, anderen brengen weer een kilometerprijs in rekening, en dan zijn er ook nog de kosten voor het materiaal. Elektriciteitsdraad bevat bijvoorbeeld koper wat niet goedkoop is, en een aardlekschakelaar kan ook al gauw 40 euro kosten. Alles bij elkaar kunt u ervan uitgaan dat het vervangen van een groepenkast tussen de 500 en 1000 euro kost.

Contactgegevens

Groepenkast vervangen kosten Utrecht? U kunt Stroom-storing.nl bereiken via het telefoonnummer 0800-0100 of via het e-mailadres info@stroom-storing.nl. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leiden, aan de Rooseveltstraat 55. Als u een stroomstoring heeft en snel hulp nodig heeft, dan kunt u altijd het beste bellen. Dat werkt het snelste!

Schroom niet om contact op te nemen. 
Wij hebben namelijk ervaren elektriciens in dienst die 24 uur per dag voor u klaar staan, en zijn bereikbaar op het . U kunt ten allen tijden vrijblijvend een offerte opvragen voor elektriciteit gerelateerde klussen

Stroom - storing
Contact

Wij werken in de regio’s Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden en Rotterdam.

Voor zowel het aanvragen van informatie, een vrijblijvende offerte of het melden van elektrastoring kunt u hetzelfde nummer gebruiken. Bij spoed alle dagen van jaar, dag en nacht: 0800-0100