Extra groep meterkast kosten Utrecht

Extra groep meterkast: wat zijn de kosten?

Woont u in Utrecht, wilt u een extra groep in uw meterkast laten plaatsen en vraagt u zich af welke kosten daaraan verbonden zijn? Het laten installeren van een extra groep in uw meterkast moet zorgvuldig gebeuren om gevaarlijke situaties te voorkomen. Omdat het laten plaatsen van een extra groep werkzaamheden zijn die meestal worden uitbesteed aan een elektricien, is het raadzaam om eerst te onderzoeken welke kosten daaraan verbonden zijn. Hieronder kunt u lezen waarom het installeren van een extra groep nodig kan zijn, en welke kosten daarmee gemoeid zijn.

Electrical socket boxes inside a wooden beams frame house with basic electrical wiring

De noodzaak om een extra groep te laten installeren in Utrecht

Een modern huishouden verbruikt veel meer stroom dan een huishouden met eenzelfde aantal personen 30 jaar geleden. De meeste huizen die ouder zijn dan 10 of 20 jaar hebben dan ook nog steeds een 1-fase aansluiting en een meterkast met hooguit 4 groepen achter een aardlekschakelaar. Dat was tot een aantal jaar geleden ook meer dan voldoende. Maar met de komst van nieuwe elektrische apparaten, zonnepanelen en elektrische auto’s is een meterkast met slechts 4 groepen niet meer toereikend. We kunnen namelijk niet ongelimiteerd elektrische apparaten in stopcontacten stoppen.

Heeft u een extra groep nodig?

Elke groep kan een maximaal vermogen van 3500 Watt aan, dus wanneer er meer elektriciteit wordt verbruikt brandt de zekering door, die uw systeem beveiligt tegen overbelasting en kortsluiting. Als het aantal groepen in uw meterkast niet meer toereikend is om al uw elektrische apparaten aan te sluiten, is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe groep te laten installeren.

extra groep meterkast kosten Utrecht

extra groep meterkast kosten Utrecht

Kosten voor het installeren van een extra groep in uw meterkast in Utrecht

Wat het installeren van een extra groep in uw meterkast kost, varieert per bedrijf waar u een offerte opvraagt. Het kan liggen aan de ervaring en expertise van de elektricien, de voorrijkosten of kilometerkosten die in rekening worden gebracht en het materiaal dat wordt gebruikt. Gemiddeld gezien bent u ongeveer 100 euro kwijt als u door een elektricien een nieuwe groep laat installeren in uw meterkast. Mocht het toch noodzakelijk zijn om de oude meterkast te vervangen voor een nieuwe, dan kunnen de kosten oplopen tot zo’n 1000 euro, afhankelijk van de capaciteit die de groepenkast moet hebben.

Contactgegevens

Extra groep meterkast kosten Utrecht? U kunt Stroom-storing.nl bereiken via het telefoonnummer 0800-0100 of via het e-mailadres info@stroom-storing.nl. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leiden, aan de Rooseveltstraat 55. Als u een stroomstoring heeft en snel hulp nodig heeft, dan kunt u altijd het beste bellen. Dat werkt het snelste!

Schroom niet om contact op te nemen. 
Wij hebben namelijk ervaren elektriciens in dienst die 24 uur per dag voor u klaar staan, en zijn bereikbaar op het . U kunt ten allen tijden vrijblijvend een offerte opvragen voor elektriciteit gerelateerde klussen

Stroom - storing
Contact

Wij werken in de regio’s Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden en Rotterdam.

Voor zowel het aanvragen van informatie, een vrijblijvende offerte of het melden van elektrastoring kunt u hetzelfde nummer gebruiken. Bij spoed alle dagen van jaar, dag en nacht: 0800-0100